13 березня о 13.00 у Полтаві в стінах Полтавського краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбудеться презентація медіа проєкту про військових «Поєднані». На гостей чекає виставка постерів та показ фільмів про полтавців, які взяли участь у захисті України.
У всеукраїнському медіа проєкті за чотири сезони зібрано історії захисників і захисниць з усіх східних і південних регіонів України.  У Полтаві команда проєкту презентує 7 відео про героїв з Полтавщини з присвятою до Дня українського добровольця.
 
На презентації гостей чекає:
. спілкування з героями проєкту
. перегляд відеороликів про військових, які є вихідцями із Полтавщини
. виставка постерів із учасниками російсько-української війни та з архівними фото військових армії УНР, ОУН, УПА, які також є вихідцями зі цього регіону
 
Автори проєкту поєднали військові персоналії ХХ і ХХІ століть у постерах та відео, аби показати, що на сході України завжди були і є люди, котрі боряться за свою країну. У проєкті зібрані історій захисників, щоби показати, на скільки різноманітною є українська армія, але історія боротьби за Україну є безперервною. Чоловіки і жінки, кадрові військові і добровольці, офіцери і рядові – всіх їх об’єднала війна, історія, мала Батьківщина, мотивація та ідея.
 
Легендарний рейд 95 бригади, оборона Краматорського аеродрому, захист Донецького аеропорту, участь у боях за Іловайськ – неповний перелік того, учасниками яких операцій є герої проєкту.
 
13 березня глядачі побачать фільми про полтавців, серед яких: генерал-майор Сергій Кривонос, генерал-лейтенант, володар срібної медалі міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» Юрій Дмитренко, медик Тетяна Ялова, бійці полку «Азов» Юліан Матвійчук та Тарас Лелюх, зв’язковий 93 бригади Віталій Діденко, артилерист 93 бригади Андрій Хижняк. Також глядачам представлять фільми про командувача десантно-штурмових військ (2015-2019), Героя України Михайла Забродського та командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша.
 
Розпочався проєкт 2017 року із серії плакатів та відеоінтерв’ю з військовими, вихідцями з Донеччини і Луганщини: https://bit.ly/2OLksEk
У 2018 році розказали про ветеранів з Криму, Запоріжжя і Херсону: https://bit.ly/2XLFoz7. Того ж року вдалося відзняти одне з останніх інтерв’ю з ветераном УПА із Запорізької області Леонідом Герасим’юком.
У третьому етапі проекту команда сфокусувалася на історіях військових з південних регіонів - Одещина, Миколаївщина, Кропивницький. Ветерани різних професій (вчителі, науковці, кадрові військові, медики, програмісти), різного віку, статі і бойового досвіду, але всі разом стали на захист своєї країни.
У 2020 році команда відзняла останній сезон проєкту про вихідців з Дніпра, Харкова і Полтави.
 
Презентація відбудеться 13 березня о 13:00 у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського (м. Полтава, вулиця Конституції, 2)
Подія у Facebook - https://www.facebook.com/events/3817950911631082
 
Вхід на подію вільний, але у зв’язку з карантином кількість місць обмежена.

Приймаюча сторона заходу – Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського
Сторінка медіапроекту «Поєднані» - https://www.facebook.com/projectpojednani

Дізнатися більше - куратор проєкту Каріна Дорошенко (0636816581, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

21 03 13 film