8 листопада 2019 року у залі №22 Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відкрилася друга регіональна філателістична виставка «Полтавафілекспо 2019».

До оргкомітету заходу увійшли: депутат Полтавської облради Юрій Тимоха, почесний президент Полтавського обласного товариства філателістів Михайло Меллін, директор Полтавського краєзнавчого музею Олександр Супруненко, начальник відділу поштових послуг Полтавської дирекції ПАТ «Укрпошта» Наталія Чепурна та інші.

До участі у виставці запрошені філателісти з різних міст України, зокрема, з Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Чернівців, Полтави. Вийшов друком ілюстрований каталог за програмою заходу.

На відкритті в присутності гостей музею, представників громадськості та ЗМІ, учнівської молоді ведучий презентації Гліб Кудряшов розповів про історію і значення філателістики, оголосив тему нинішнього зібрання – «250-річчя від дня народження І.П.Котляревського».

В урочистій обстановці за участю директора Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, кандидата історичних наук Олександра Супруненка, директора літературно-меморіального музею І.П.Котляревського Руслана Яременка, в.о. директора Полтавської дирекції ПАТ «Укрпошта» Людмили Сушко та почесного президента Полтавського обласного товариства філателістів Михайла Мелліна відбулося спеціальне погашення поштового конверта, поштової картки, власної марки виставки штемпелем з написом «Полтавщина – край любові».

У зверненні до гостей заходу директор Полтавського краєзнавчого музею Олександр Супруненко подякував учасникам виставки за цікаву експозицію, висловив сподівання, що філателістика на Полтавщині відроджуватиметься, враховуючі гарні традиції цього захоплення в минулі десятиліття.

До речі, на самого О. Супруненка очікував сюрприз. Михайло Меллін розшукав у архіві Полтавської спілки філателістів заяву-анкету Олександра Супруненка за 1978 рік про вступ до організації. Цей документ під бурхливі оплески гостей музею було передано автору.

В рамках виставки, що триватиме три дні, відбудеться конкурс філателістичних збірок, який оцінюватиме представницьке журі. Для усіх шанувальників філателії в залі, де розгорнута експозиція, проведуть пізнавальні екскурсії.

19 11 08 filexp01

19 11 08 filexp01

19 11 08 filexp01

19 11 08 filexp01

19 11 08 filexp01

19 11 08 filexp01