9 грудня 2019 року у відділі етнографії (горішній поверх) Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського розпочалася низка заходів за участю відомої художниці-кераміста Світлани Пасічної.

Головною темою зустрічей є знайомство шанувальників мистецтва з творчістю майстрині. Розповідаючи про важливі віхи своєї мистецької біографії, С. Пасічна привертає увагу аудиторії до новітніх тенденцій у мистецтві кераміки. На основі наочних матеріалів – слайдів, фотографій – допомагає відчути художню виразність свого улюбленого матеріалу – глини.

З великою цікавістю сприймаються учасниками спілкування ідеї організації в Полтаві арт-резиденції – своєрідного осередку творчості, місця, де талановиті майстри, художники з різних куточків України і не тільки, можуть реалізувати свої творчі задуми. Така практика є розповсюдженою у багатьох країнах світу. На думку Світлани Пасічної – учасниці декількох подібних проектів у США, Південній Кореї, Італії, Румунії – запровадження новітніх форм організації творчої діяльності стимулює розширення творчих обріїв у прагненнях молодих митців, спонукає до пошуку оригінальних рішень та ідей.

Лекції-бесіди майстрині продовжаться 12-15 грудня. Запрошуємо до Полтавського краєзнавчого!

19 12 09 pasichna01

19 12 09 pasichna01

19 12 09 pasichna01

19 12 09 pasichna01