21 лютого відзначається Міжнародний день екскурсовода. З цієї нагоди колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського підготував низку просвітницько-розважальних заходів. Силами кращих фахівців на чолі з директором закладу – заслуженим працівником культури України, кандидатом історичних наук Олександром Супруненком для гостей закладу були організовані тематичні екскурсії, театралізовані вікторини, що у сукупності презентують історичне минуле Полтавського краю, його природно-рекреаційний потенціал.

Спілкування з відвідувачами різного віку й різних уподобань тривало впродовж усього дня. Дітлахів залучили до етнографічного інтерактиву «Полтавські страви». Учні 4-го класу СШ № 10 дізналися, чим частують на Полтавщині гостей, як готувати традиційні борщ, галушки, вареники, а наостанок виготовили з природних матеріалів обереги для кухні.

Дорослих познайомили з унікальними експонатами геологічної колекції музею, здивували археологічними реліквіями, запросили перегорнути сторінки давньоруської та козацької історії.

Особливу цікавість гостей музею викликала захоплююча історія про досягнення й таємниці славетного козацького роду Кочубеїв, яку в театралізованій авторській екскурсії презентували молоді науковці. Ця форма роботи, за відгуками присутніх, є найбільш перспективною. І оскільки історія Полтавщини наповнена цікавими подіями і загадками, у планах музейників чимало нових креативних розробок.

20 02 20 ekskursovod01

20 02 21 ekskurs day01

20 02 21 ekskurs day01

20 02 21 ekskurs day01

20 02 21 ekskurs day01

20 02 21 ekskurs day01