Сьогодні, 3 серпня, виповнюється 95 років знаному опішнянському гончарю, заслуженому майстру народної творчості України, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка Василю Онуфрійовичу Омеляненку.

Від самого дитинства його життя пов'язане з народним мистецтвом, із одним з найдавніших його видів. В.О. Омеляненко – славний продовжувач традицій українського і опішнянського гончарства та, водночас, новатор і творець стилю, який, без перебільшення, можна назвати «омеляненківським».

Здавна Василь Онуфрійович є добрим другом нашого закладу, багато років поєднує нас плідна співпраця. У фондовій колекції музею зберігається 220 його творів: мала пластика, монетки, свищики, скульптурні композиції, фігурні посудини, монументальні декоративні зооморфні скульптури.

Від колективу Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського прийміть, дорогий Василю Онуфрійовичу, наші щирі вітання з патріаршим ювілеєм, адже Вас по праву можна назвати Патріархом гончарної справи в Україні!

Завдяки таким добрим мрійникам, як Ви (хоча вони міцно стоять на землі, бо мають справу з глиною), в нас формується відчуття Батьківщини, почуття любові до того місця, де живемо.

Бажаємо Вам козацького здоров'я, життєвої енергії, реалізації задуманого!

Слава тим, хто завжди в пошуку, хто не боїться експериментувати, хто творить за велінням серця!

Слава Україні!

20 08 03 omelyanenko01

20 08 03 omelyanenko01