Давнім симпатиком, дарувальником та помічником у музейній роботі є найстарша з родини Кричевських, онука Василя Григоровича, автора земського дому (нині краєзнавчого музею імені В. Кричевського) – Катерина Росандіч, якій 2 вересня 2020 року виповнюється 94 роки. За плечима –16 років у Києві, потім – близько шести в Європі і решта, понад 70 літ і зим – Сполучені Штати Америки. Та не дивлячись на суворі життєві шляхи вона стала відомою українською і американською художницею, активним діячем у культурній царині, зберегла знання мови, відмінну пам’ять і є найбільшим у світі кричевськознавцем, активно спілкується з науковцями ПКМВК.

Шлемо від вченої ради музею у далеку Каліфорнію найщиріші привітання з днем народження та побажання міцного здоров’я, щасливих днів і побільше дощів, яких не вистачає західним садам Америки.

Музейники свято бережуть золотий фонд родини Кричевських (живописні та графічні оригінали, світлини, каталоги, меморії, книги, спогади тощо) з приємністю переданий Катериною Кричевською-Росандіч. Щасти Вам, дорога пані Катерино!

20 09 02 krichevska01

20 09 02 krichevska01

20 09 02 krichevska01