Наша талановита і принципова колега пані Галина Галян стала лауреатом міської премії імені Миколи Ярошенка у номінації «Наукові праці та дослідження в галузі мистецтва».

І ми всі, її колеги та друзі, вважаємо, що це цілком заслужена нагорода. Бо «Листи з Америки» ( книга, за підготовку якої вона отримала премію), - не просто сімейна чи дружня переписка з американською художницею Катериною Кричевською-Росандіч з відомого роду Кричевських. Основа книги, - листування пані Катерини з відомими музейниками, художниками, мистецтвознавцями і науковцями. А кожен лист – фрагмент життя не лише конкретної людини, а цілого соціуму, - щоденність наших сучасників, які, маючи спільні інтереси, живуть, працюють і виявляють свої таланти. Приємно, що серед них і наша Галя Галян – етнограф, культуролог, музеолог, автор серії книг про народне мистецтво та книги «Розповіді про мистецьку родину Кричевських». І до цього достойного переліку нещодавно додались «Листи з Америки». З чим усі ми її щиро вітаємо.

А ще, - переконані в тому, що музейний колектив має великий творчий потенціал. Бо наша юна колега – молодший науковий співробітник науково-дослідного експозиційного відділу виставкової роботи Олена Помінова, яка працює в музеї зовсім недавно, також стала лауреатом міської премії імені Миколи Ярошенка в номінації «Дебют року. Кращий із створених молодими художниками, вперше оприлюднений твір образотворчого мистецтва».

До речі, заступник директора музею з наукової частини Володимир Мокляк не лише «протоптав стежку» до цієї премії, а одним із перших отримав її за наукову діяльність.

Отож усі ми, музейники, звертаючись до наших колег, щиро кажемо: «ВІТАЄМО. РАДІЄМО і БАЖАЄМО!»

Нехай в усіх нас у Новому 2021 та подальших роках з’являються чергові книги, нові наукові дослідження, унікальні знахідки і твори образотворчого мистецтва.

20 12 05 galyan04

20 12 05 pominova01

20 12 05 galyan01

 

20 12 05 galyan01