Сумна звістка надійшла до музею. 13 січня 2021 р. відійшов у вічність відомий полтавський геолог, кандидат геолого-мінералогічних наук, щирий друг Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського – Валерій Олександрович Кривошея.

Народився 28 серпня 1939 р. в с. Куликівка Полтавського району Полтавської області в родині вчителя. Вищу освіту здобув у Харківському державному університеті імені О.М. Горького (1956-1961). Трудову діяльність розпочав у Полтаві на посаді керівника тематичної партії з вивчення колекторських властивостей порід, гідрогеології та геохімії нафти і газу Тематичної експедиції тресту (об’єднання) «Полтаванафтогазрозвідка». Спектр його наукових інтересів охоплював питання геохімії, гідрогеології, термодинаміки, геології нафтових і газових родовищ Східного нафтогазоносного регіону України.

Валерій Олександрович надзвичайно любив Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, був постійним консультантом і помічником науковців відділу природи. Надавав допомогу в ідентифікації геологічних та палеонтологічних зразків, поповнював петрографічну і мінералогічну колекції, подарував свої наукові доробки та численні видання з геологічної тематики до наукової бібліотеки музею, зробив неоціненний вклад у поповнення музейного Фонду академіка В.І. Вернадського. Був активним учасником музейних заходів: виставок, конференції, презентацій книг.

Назавжди в нашій пам’яті залишаться його виступи на музейних заходах, спільні експедиції з обстеження геологічних об’єктів та територій Полтавської області, змістовні та цікаві екскурсії, проведені Валерієм Олександровичем.

 Світлу пам'ять про цю інтелігентну, чуйну, щиру, добру людину ми назавжди збережемо у наших серцях!

21 01 14 kryvosheya01

21 01 14 kryvosheya01

21 01 14 kryvosheya01

21 01 14 kryvosheya01

21 01 14 kryvosheya01

21 01 14 kryvosheya01