21 05 03 belko

2 травня 2021 р. відійшла в інший світ відома в Полтаві й області людина, одна з багаторічних керівників галузі культури області, викладач і музейник Ольга Василівна Белько.

Народилася в с. Селещина кол. Машівського району на Полтавщині 30 вересня 1949 р. Після школи закінчила Харківський державний інститут культури. Як клубний працівник вищої кваліфікації працювала в Обласних курсах із підготовки керівників художньої самодіяльності, музичних школах, обласному управлінні культури, пройшовши шлях від інспектора до заступника начальника управління. Тривалий час опікувалася переважною більшістю заходів, що відбувалися в області, охороною об’єктів культурної спадщини. З 2005 по 2015 рр. продовжувала працювати в Полтавському краєзнавчому імені Василя Кричевського завідувачем і старшим науковим співробітником науково-методичного відділу.

Більшість полтавців знають і запам’ятали Ольгу Василівну як чуйну, доброзичливу людину, вимогливого, а разом із тим уважного і тактовного керівника, готового завжди прийти на допомогу.

Світла пам'ять про Ольгу Василівну залишиться у серцях усіх, хто її знав, працював із нею.

Колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського висловлює щирі співчуття рідним та близьким Ольги Василівни.