21 06 08 lugova

Шановна ювілярка є прикладом людини, відданої музейній справі та улюбленому закладу, адже від завершення університету вже 48 років поспіль вона працює в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського.

Сьогодні Любов Миколаївна Лугова – старший науковий співробітник, зберігач археологічної колекції (інвентарної групи “Археологія” музейного фонду), що складає більше 55 тис. од. збереження, член фондово-закупівельної комісії та реставраційної ради музею. За її науковою концепцією, здійснюється комплектування археологічних фондів музею, їх класифікація та систематизація, створення наукових та науково-довідкових каталогів. Її професіоналізм, багаторічна послідовна та наполеглива праця зробили вагомий внесок у становлення археологічної музеології та розвиток археології Полтавщини. Адже вона дослідила більше 100 курганів, проводила розкопки старовинних поселень та масштабні археологічні розвідки.

Вітаючи з ювілеєм Любов Миколаївну Лугову, зичимо їй міцного здоров’я та довгих років життя, здійснення всіх творчих задумів на ниві музейництва та археології.

На сторінках розділу «Видавнича діяльність» нашого сайту вміщений текст біобібліографічного покажчика наукових праць Любові Миколаївни Лугової.

Колеги – співробітники музею.