Протягом останнього п’ятиріччя науковцями музею і полтавським видавництвом ТОВ «АСМІ» (директор Олексій Петренко) були підготовлені й тиражовані три книги, дві з яких вийшли за підтримки Катерини Кричевської-Росандіч (Розповіді про мистецьку родину Кричевських - про життєдіяльність відомого мистецького роду Кричевських, їх твори, меморії та зв’язки з Полтавщиною та путівник Народний побут. Народне мистецтво – про етномистецьку експозицію Полтавського краєзнавчого музею).
З цікавістю любителі епістолярного жанру познайомилися з Листами з Америки Катерини Кричевської-Росандіч. В них відома киянки з Каліфорнії і американська художниця звертається до художників, музейників, мистецтвознавців та науковців з середини 1960-х рр. по сьогодні.
Серед її дописувачів – полтавці: музеологи Любов Гейштор та Галина Галян, колекціонер і видавець Олексій Петренко, вчений-біолог, художник-аматор Леонід Колесніков, будівельник і журналіст-аматор Наталія Буцька, родини художників-графіків Малакових з Києва, майстри декоративного мистецтва Бабенки з Решетилівки та мистецтвознавець Георгій Шибанов з Чорнух.
З листів-нарисів К. Кричевська-Росандіч предстає як ерудований співбесідник, турботлива мати, критична порадниця, людина, якій не байдужа доля України, Америки, світу.

 

21 09 09 galyan01

21 09 09 galyan01

21 09 09 galyan01