У дворику Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбулася презентація біографічного нарису «Лабіринти долі полтавського "предводителя дворянства"» за участю авторів видання – краєзнавців Сергія Петровича Черних та Олександра Борисовича Христенка.

Праця має на меті повернути із забуття ім'я Павла Петровича Ганька (1870 – після 1932), передового вченого-аграрія, редактора, відомого філателіста. До слова, П.П. Ганько був пов’язаний із діяльністю Природничо-історичного музею Полтавського губернського земства, приятелював з меценатом музею П. П. Бобровський. Проте за радянських часів він був незаконно репресований, і сучасники згадують його хіба що як спекулянта філателістичними матеріалами і прототипа образу Іполита Матвійовича Вороб'янінова, персонажа класичного роману Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців». Саме тому нарис двомовний – щоб реабілітувати ім'я відомого полтавця у колі російськомовних краєзнавців та колекціонерів.

Над роботою автори працювали понад рік. Полтавський художник Олексій Соболевський відтворив портрет Павла Ганька за віднайденими фотографіями, які також показали під час презентації.

21 09 07 labirynt02

21 09 07 labirynt02

21 09 07 labirynt02

21 09 07 labirynt02