9 грудня у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В.Г. Заболотного відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2017». Членом журі, яке упродовж осені розглянуло, оцінило і проранжувало фото памʼяток з різних куточків України, була страший науковий співробітник науково-дослідного відділу фондів О. С. Сулима. Роботу членів журі було відзначено подяками, пам’ятники сувенірами та подарунковими сертифікатами.

Довідка

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна. Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі. Конкурс тривав з 1 по 30 вересня. Упродовж цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. Цьогоріч в Україні проводиться шостий раз.

В українській частині конкурсу було завантажено понад 37 тисяч фотографій — найбільше з усіх країн-учасниць. Подано фото більше 16 тисяч об’єктів культурної спадщини, понад 2500 пам’яток було сфотографовано вперше. Участь у конкурсі взяли 410 авторів, шестеро з них є одними з 15-ти найактивніших завантажувачів фото у світі.

17 12 20 sulima