Виставка "Патріарх Мстислав (до 125-річчя з дня народження)", підготовлена науковцями Музею, була презентована 11 квітня 2023 року під час круглого столу «Діти наші мусять знати правду не від ворогів наших, а від чесних мужів науки (до 125 річниці з дня народження Патріарха Мстислава)» в аудиторі 208 Полтавського національного педагогічного університету. Вона складається з серії фотовідбитків, що ілюструють життя і діяльність владики Мстислава. Особливу цікавість становлять фото, зроблені під час його відвіданням Полтави у грудні 1992 року.
Також на виставці можна ознайомитися з текстом найбільш цінної серед духовно-релігійних праць Патріарха Мстислава – «Заповіт і моє благословення», який він написав 1993 року в Саут-Баунд-Бруку (США) за кілька днів до смерті. Серед тез документу є заклик до об’єднання всіх Православних Церков, задля побудови не тільки міцної Церкви, а й держави.
Серед експонатів виставки також були представлені раритети з Музею Патріарха, який розміщувався у хаті його батьків. На жаль, зараз музей не працює, але його зберігач обласний благочинний Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ протоієрей Олександр (Горай) надав деякі експонати для виставки, а на круглому столі були розглянуті плани щодо перспективи побудови нової експозиції.
Наступного дня експозиція виставки була перенесена до вестибюлю другого поверху старого корпусу ПНПУ, де з нею зможе ознайомитися кожен бажаючий.

23 04 11 vys patriarh01