В останні дні після тривалих дощів весна особливо прекрасна: барвиста та співоча. Навіть уже зараз у межах міста можна почути голоси перелітних птахів – зяблика, шпака чи вівчарика-ковалика. Вже повернулися з вирію жайворонки, плиски, гуси, лелеки, журавлі та багато інших пернатих.
Про особливості їхнього життя можна було довідатися на інтерактивному заході "Птахи прилетіли – на крилах весну принесли", що провели 19 квітня 2023 року старші наукові співробітниці Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олена Халимон та Олеся Васецька. Діти з числа внутрішньо переміщених осіб не тільки дізналися чимало цікавого, а й побували в ролі птахів під час різноманітних конкурсів та естафет. Не забули й весну-красуню закликати, хороводи водити і, навіть, обрядових пташок робити. Було дуже гамірно й весело! Кожен учасник наприкінці дійства на добру згадку отримав сувенір.
Дякуємо за незабутню атмосферу постійним партнерам Музею – Полтавському обласному молодіжному центру та Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського.

23 04 19 ptahy01

23 04 19 ptahy01

23 04 19 ptahy01