23 05 18 museum day

 Шановні працівники музеїв!

У цей важкий і складний період воєнного часу ви не розгубились, не втратили зв’язок із  реальністю і полтавською громадою, не відійшли від уже  накопиченого досвіду та музейних традицій.
Навпаки, у музеях Полтави і Полтавщини постійно з’являються нові форми  обслуговування музейних відвідувачів та взаємодії з ними. Спеціально для наших  доблесних  воїнів-захисників проводяться цікаві тематичні заходи, успішно організовується виставкова та науково-пошукова робота.
         Збираючи та зберігаючи безцінні музейні раритети та пам’ятки матеріальної і духовної культури, ви не лише постійно проводите велику освітню та виховну роботу, а й залучаєте та заохочуєте кожного, хто хоча б раз переступав музейний поріг, до вивчення і пошуку нових історичних фактів  та знакових подій нашого краю.
        Дуже важливим є і той факт, що усі музейники Полтавщини достойно виконують свою головну місію сьогодення: підтримують Українську державність, хто як може, допомагають  Збройним Силам України, бережуть та примножують національні традиції Полтавського краю і всього українського народу.
Усім за це  – велика вдячність і щира повага.
Вітаючи з професійним святом – Міжнародним днем музеїв, щиро бажаємо, щоб не лише у  кожного з нас, наших прихильників та шанувальників, а й в усіх наших співвітчизників завжди було бажання і можливість відкривати для себе нові сторінки історії та культури, гордитись нашим минулим, цінувати сьогодення і вірити у світле майбутнє.
Здоров’я, достатку і миру ! Перемоги !!!


З щирою повагою -
                              колектив Полтавського краєзнавчого музею
                              імені Василя Кричевського.