18 травня 2023 року науковці відділу новітньої історії Валентина Клочко і Владислав Усенко спільно з співробітниками архівного підрозділу Управління СБУ в Полтавській області та відділу краєзнавства ПОУНБ імені І. П. Котляревського провели тематичний захід до Дня пам’яті жертв політичних репресій «Таке не повинно повторитися: полтавці – жертви «великого терору».
Учасники заходу – студенти 2-го курсу Фахового коледжу управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету ознайомилися з матеріалами архівних кримінальних справ та фотодокументів про репресованих діячів «українського «розстріляного відродження», представників усіх верств суспільства, що зазнали переслідувань у 1920-1930-х роках, та висловили свої думки, що побудова європейської цивілізованої демократичної держави України – запорука неповернення до диктатури та тоталітаризму.  
На заході було презентовано виставку «Фотодокументи свідчать…», підготовлену на матеріалах фондів музею та архіву СБУ в Полтавській області.

23 05 19 represii01

23 05 19 represii01