«Смачний борщик, та малий горщик», - говорить народна мудрість.
17 червня 2023 року Марія Пісцова, завідувачка етнографічного відділу Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, провела лекцію-бесіду для слухачів Університету третього віку при ПУЕТ (Полтавському університеті економіки і торгівлі).Учасники здійснили фотомандрівку сторінками видання «Традиційні полтавські страви. Борщі. Юшки». Мова йшла про генезу традиційних народних страв - борщів, капусняків, юшок, та супів - упродовж останнього століття, фактори впливів на них, асортимент, збережені рецепти на основі анкетування мешканців Полтавщини. У ході заходу з’ясували таємний інгредієнт найсмачнішого борщу та дізналися дату відзначення Дня борщу в Україні у цьому році.
Захід пройшов у рамках музейної програми: «Етнографічні студії з Полтавським краєзнавчим».

23 06 17 stravy01