У суворі зимові дні синиці – наша розрада: вони стрибають по гілочках з веселими піснями, радують око яскравими кольорами та підтримують віру в повернення весни. А ще синиця блакитна має синьо-жовте забарвлення – кольори Державного Прапора України. Саме з цими представниками пташиного світу познайомилися учасники заходу «На Меланку синиці зібрались на вечорниці». Діти молодшого шкільного віку дізналися про різноманіття родини Синицевих, особливості їх способу життя та значення в природі, розглянули гнізда пернатих «архітекторів» та цікаві факти з життя птахів.
Протягом заходу діти самостійно відтворювали українські прислів’я та приказки про синиць, малювали пташок по контурам, сортували продукти для годівниці. На завершення свята виготовили з ниток синиць блакитних, яких дружно назвали «українками» та з гордістю забрали на згадку синьо-жовтих пташок.
Організаторами «синицевих вечорниць» виступили науковці відділу природи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олена Шиян та Олена Штитьова.

23 01 13 syvyci01

23 01 13 syvyci01

23 01 13 syvyci01

23 01 13 syvyci01

23 01 13 syvyci01