У цей весняний день святкує своє 75-ліття майстер гобелену, член Національної спілки художників України, народний художник України, професор, науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та просто чудова людина – Олександр Миколайович Левадний! Його творчість багатогранна і випромінює філософію правди, відома в Україні та за кордоном.
Діяльність художника декоративно-прикладного мистецтва, педагога, науковця – Олександра Левадного полягає у самовідданому ставленні до мистецтва, збереженні національної основи у гобеленах ручної роботи, маштабних за формою та змістом, що випромінюють авторське новаторство.
Митець є автором низки Всеукраїнських мистецьких арт-проєктів – «Арт-текстиль – 2016», «Коло», «Коло-2», які символізують єднання килимарів України та музейників Полтавщини навколо ідеї збереження скарбу накопиченого сторіччями та формуванню в суспільстві духовної енергетики мистецтва через роботи сучасних авторів.
Олександр Миколайович автор інноваційного дизайнерського образ-проєкту музейного комплексу «ФОЛЬК-АРТ», в якому використовуються складові національної культурної спадщини, приділяється велика увага створенню сучасного музейного простору та поєднанню об'єктів музеєфікації – головної будівлі Музею з іншими будівлями, що розміщені на території комплексу.
У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського зберігаються унікальні творчі роботи митця, які є перлинами колекції та частиною культурної спадщини України.
Шановний Олександре Миколайовичу, вітаємо Вас із ювілеєм, бажаємо міцного здоров’я на довгі та щасливі літа, добра та процвітання, творчого натхнення, реалізації планів і задумів, стійкості, незламності, миру та перемоги, нових здобутків і звершень в ім’я щасливого майбутнього України!

23 03 10 levedniy