«Світ лялькового театру – це невинність дитинства, його чистота і особлива безпосередність, і мудрість філософа. Це – справжній Всесвіт таємничого і образного, загадковості і фантазії. Виникаючи у реальному часі і просторі, театр ляльок повертає нашим душам справжню сутність...»
Капіла Ватсяаян
Ідея відзначати свято прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо. У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення. Лише тільки через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування було визначено. Традицію Свята лялькарів усього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всі професіонали і прихильники театру ляльок святкують Міжнародний день лялькаря.
Наш Полтавський академічний обласний театр ляльок буде відзначати професійне свято, маючи за плечима довгий та тернистий шлях свого існування, починаючи з далекого 1938 року. За цей час змінювалися адреси, приміщення, режисери, актори, репертуар, але константою залишалася любов до дітей. «Палац казок» – саме так в народі говорять про цей чудовий театр.
Сьогодні, ми щиро вітаємо вірних друзів нашого Музею – колектив лялькового театру з професійним святом. Бажаємо Миру, Перемоги, доброго здоров’я, творчого натхнення та вдячних глядачів. Хай всі творчі задуми збуваються!

23 03 21 lalkar