Щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, українці відзначають День довкілля. Головною метою проведення свята є підвищення рівня екологічної свідомості населення. Згідно з Указом Президента «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 у цей день проводиться широкий спектр заходів, спрямованих «на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об’єктів, поширення екологічних знань, активізацію державного та громадського контролю за додержанням природоохоронного законодавства тощо».
Полтавщина – неймовірний край, вивчати та зберігати його природні багатства є обов’язком кожного з нас. Одним із напрямків діяльності науковців відділу природи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського є експедиційні дослідження Полтавської області, особливе місце в яких займає вивчення заповідних об’єктів та територій.
На жаль, нині через повномасштабне вторгнення російської федерації повноцінне дослідження природних багатств є неможливим. Тому сьогодні, у Всеукраїнській день довкілля, запрошуємо Вас у віртуальну мандрівку заповідними об'єктами Машівського краю. До Вашої уваги світлини з експедиційних виїздів музейників, здійснених у 2014 та 2019 роках.
 Давайте разом помандруємо мальовничими куточками української природи, помилуємося красою нашої Батьківщини. Після Перемоги ми обов’язково відновимо в повній мірі експедиційні виїзди, вивчатимемо наші природні багатства ще з більшим завзяттям. Пам’ятаємо, що «благословенна земля ця не дісталася нам у спадщину від батьків – ми взяли її в борг у нащадків». Сьогодні ми всі − ЄДИНІ, як ніколи.   
Приємної мандрівки https://www.youtube.com/watch?v=Tbf5vLRTa-g

23 04 15 dovkilya