Вітаємо з Воскресінням Христовим! Святом, сутність якого актуальна зараз як ніколи: Самопожертва і Велика Любов. Ісус прийняв муки і смерть на хресті заради спасіння людства, возлюбивши кожного з нас більше, ніж самого себе.
Одна з традицій світлого дня Воскресіння – писання писанок. Історія писанок сягає в далеке минуле українського народу і пов’язана з язичницьким ритуалом возвеличення одвічного закону весняного відродження землі. Для наших предків яйце було символом зародження життя, сонця. Знаки, нанесені на яйце, мали своє тлумачення, відображаючи філософію світосприйняття українського етносу: світове дерево, кривулька (або безкінечник), сварга («біжуче сонце»), що є найпоширенішими мотивами полтавських писанок, означають тривимірність світу, безперервність, циклічність життя і розвитку.
Із впровадженням християнства на наших землях писанка стала символом радості і віри у Воскресіння Христове. Ісус Воскрес і його Воскресіння стало символом перемоги Життя над смертю, Добра над злом, Світла над темрявою!  І цієї Весни буде так!

23 04 16 velykden