Колекція Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського поповнилася цінними експонатами. До музейного зібрання надійшли особисті речі, фотовідбитки, друковані праці та природнича колекція відомого українського письменника, геолога Володимира Карпенка (псевдонім Влад Землянин). Меморії передала учениця, біограф Володимира Пилиповича − Марина Демченко (псевдонім Марічка Зелень). Матеріали письменника стали основою тематичного зібрання Володимира Карпенка в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського, поповнивши науковий архів та фонди закладу.
Вагоме місце серед меморій Володимира Карпенка займає природнича колекція, яка складається з різноманітних геологічних та палеонтологічних зразків, мушель морських молюсків, сувенірів із каменю, привезених із різних куточків світу. Хоча Володимир Пилипович змінив молоток геолога на перо письменника, та любов до багатств земних надр не полишала його до кінця життя.
На жаль, 17 лютого 2022 року Володимир Карпенко пішов у засвіти.
Пам'ять про письменника житиме в його книгах та теплих спогадах друзів і колег. А музейники планують найближчим часом презентувати на меморіальних виставках експонати із тематичного зібрання.

23 05 07 karpenko01

23 05 07 karpenko01

Підготувала Олена Шиян, завідувачка науково-дослідного експозиційного відділу природи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.