У більшості країн світу, і в Україні також, на офіційному рівні відзначається День матері, присвячений найріднішій людині, бо Мати завжди залишається найважливішою людиною у нашому житті, нашою опорою та підтримкою. Завжди поряд під час всіх найважливіших подій, навчає нас першим словам, крокам та іншим навичкам. Це свято було запроваджене указом президента України від 10 травня 1999 року і відзначається у другу неділю травня. У 2023 році День матері припадає на 14 травня.
Відомо, що 1908 року американка Анна Джервіс запропонувала заснувати День матерів. Незадовго до цього померла мати Джервіс, і американка хотіла, щоб усі діти на Землі щороку вшановували своїх матерів. Вона довго надсилала листи з ініціативою і досягла результату − в 1910 році американський штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Далі, крок за кроком, все більше штатів впроваджували це свято. Поступово свято набуло всесвітньої популярності.
Безумовно, День матері − це одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ − образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, завжди втішить і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками та поетами. І невипадково − від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині й під опікою щасливої матері.
У цей день ми від щирого серця вітаємо дорогих матерів з їхнім святом. Нехай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

23 05 14 den materi