«Людське життя не вічне. Але наука і знання легко переступають пороги століть…» — саме людина, її геній і розум невпинно допомагають науці рухатися вперед, переступати  пороги десятиліть, сміливо і впевнено переходити в нові століття.

Сучасна наука — це не лише  успіхи в економіці, новації в медицині і торування нових космічних шляхів. Наукові дослідження також тісно пов’язані  з нашою минувшиною.  Недарма говорять, що без минулого немає майбутнього. У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського сьогодні працюють 65 наукових працівників, які ведуть пошуки і дослідження в археології та історії, вивчають етнографію, природу, пам’ятки минулих епох. Лише за минулий рік науковці музею підготували 653 різножанрові публікації, завдяки їхнім зусиллям з’явилося 14 нових наукових і краєзнавчих видань. І навіть сьогодні,  в умовах війни, пошуки та дослідження продовжуються: історична правда та історичні аналогії нині особливо важливі. Наші дослідники й дослідниці  не лише підтверджують славні козацькі традиції й незламну силу  українського духу, а й вселяють впевненість у нашій перемозі над ворогом за будь-яких обставин.

Із Днем науки усіх нас! Будьмо впевнені, що головні досягнення й важливі відкриття ще попереду.  У цей святковий день бажаємо усім, хто робить свій інтелектуальній внесок у розвиток сучасної науки, натхнення, нових сенсаційних досягнень, професійних здобутків, здоров’я та миру.

Колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського

23 05 20 nauka