Учора, 24 жовтня, у стінах Полтавської обласної універсальної бібліотеки імені І. П. Котляревського відкрилася виставка «НАКАЗАНО НЕ ЗНАТИ: УКРАЇНСЬКІ АРХЕОЛОГИ В ЛЕЩАТАХ ТОТАЛІТАРИЗМУ», що присвячена археологам, які попри утиски з боку тоталітарних держав, до складу яких входили українські землі, проводили археологічні дослідження та робили важливі наукові відкриття. Репресії проявлялися в забороні займатися професійною діяльністю, переслідуваннях за політичними мотивами, забороні друкувати наукові праці, вилученні з бібліотек вже опублікованих робіт, ув’язненні, ізоляції у таборах та навіть у фізичному знищенні.
На виставці представлені відомості про археологів які проводили дослідження на Полтавщині, це Хведір Вовк — етнограф, антрополог, археолог; Микола Макаренко — археолог, мистецтвознавець; Данило Щербаківський — історик, етнограф, археолог; Володимир Грінченко — археолог, музейний працівник, краєзнавець.
Виставка є актуальною з огляду на сьогоднішні реалії й час, коли вкотре відбувається знищення та пограбування культурних цінностей та викривлення історичних фактів.

23 10 24 vystavka01

23 10 24 vystavka01

23 10 24 vystavka01

23 10 24 vystavka01

23 10 24 vystavka01

Запрошуємо вас відвідати виставку!