Сьогодні, 14 грудня 2023 року, у відомого українського археолога, дослідника раннього залізного віку Євразії Сергія Анатолійовича Скорого — День народження. Доктор історичних наук, професор Сергій Скорий є визнаним дослідником старожитностей скіфської доби і території нашого краю. Впродовж трьох десятиліть він бере безпосередню участь в археологічних дослідженнях на Полтавщині. Це і територія Великого укріплення Більського городища, його некрополів, Котелевщини, околиць Горішніх Плавнів та Полтави. А результатом більшості з цих дослідницьких проєктів є понад 50 наукових статей, більше десятка монографій і брошур, які присвячені стародавній історії Полтавського краю. Приємно, що частина з них побачила світ і за участі Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. У Полтаві побачили світ і кілька поетичних збірок С. А. Скорого та чимало його наукових праць — від статей і публікацій до монографій.

Завідувач відділу археології раннього залізного віку Інстинуту археології НАН України Сергій Скорий підтримує дружні щирі стосунки з нашим музеєм, виступає членом редколегій та рецензентом наукових видань. До речі, у збірці закладу зберігаються і археологічні колекції з розкопок вченого, а за відвідин Полтави він завжди проводить творчі зустрічі, читає лекції, не забуває про студентство.

Науковці музею, його колеги-археологи, полтавські дослідники щиро вітають Сергія Анатолійовича з Днем народження, бажаючи щастя, здоров’я, наснаги, творчих здобутків, чергових візитів до Полтавщини і, безперечно, Перемоги!

23 12 14 skoriy