Цей тиждень був надзвичайно насичений на події! Сьогодні хочемо згадати ще одну, до якої наші музейники долучилися як підтримливі друзі та колеги.

В останній день січня науковці Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відвідали презентацію книги «Топонімія Полтави (омоніми, гідроніми, дрімоніми): історико-географічний аналіз». Автор монографії Леонід Булава — український географ, кандидат географічних наук, краєзнавець, методист, фахівець, щиро закоханий у свою справу, в історію і природу рідної Полтавщини.

Ця праця містить результати аналізу походження географічних назв (топонімів) територіальних меж міста Полтави. Дуже гарно ілюстрована картами, планами, фото і авторськими фотомонтажами.

Захід пройшов у комфортному просторі Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка, заповненому небайдужими слухачами, гостями, друзями Леоніда Миколайовича, у теплій атмосфері і піднесеному настрої автора. Книгу видано невеликим накладом, дякуючи небайдужим спонсорам, і її отримали бібліотеки, навчальні заклади та архіви. Наш музей теж не лишився без подарунка. Автор зазначив, що має багато друзів-музейників і завжди відкритий до плідної співпраці з ними.

Щиро дякуємо Леоніду Миколайовичу за надані примірники книги і бажаємо наснаги на здійснення нових проєктів!

24 02 04 bulava01

24 02 04 bulava01

24 02 04 bulava01