9 лютого 2024 р. науковці музею взяли участь у важливій події — презентації нового українського видання «Міжнародне визнання Голодомору 1932–1933 рр. геноцидом українського народу» (Київ, 2023, 256 с.), що з’явилося в світ у серії «Україна дипломатична». До збірника увійшли документи щодо визнання Голодомору актом геноциду українського народу та вшанування пам’яті жертв Голодомору, прийняті парламентами та органами влади держав світу і міжнародними організаціями після 22 лютого 2022 року.

Тут вміщені також резолюції Європейського Парламенту, ПА Ради Європи та національних парламентів щодо скоєних рф-ією воєнних злочинів, злочинів проти людства та злочинів геноциду під час повномасштабного вторгнення в Україну, фоторозповідь про британського журналіста Гарета Джонса, який писав правду про Голодомор на шпальтах світової преси, переклади міжнародних документів.

Видання у Полтаві презентував Посол з особливих доручень МЗС України, кандидат філологічних наук і добрий друг полтавців Ігор Осташ. На презентації, що зібрала більшість представників інтелігенції міста й області, виступили заступник голови Полтавської ОВА, докт. юр. наук Антон Чубенко, ректор Полтавського університету економіки і торгівлі, докт. іст. наук Олексій Нестуля, дослідниця Голодомору, професорка Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського Ганна Капустян, чимало полтавських істориків та краєзнавців.

Цікаве і потрібне видання надійде до центральних бібліотек області, вищих навчальних закладів, обласних архіву та музею. Воно буде в нагоді всім, хто характеризуватиме міжнародне сприйняття і визнання національної трагедії України.

24 02 09 golodomor01

24 02 09 golodomor01

24 02 09 golodomor01

24 02 09 golodomor01