Харчування є одним з важливих компонентів культури. Продовжуючи дослідження традиційних страв Полтавщини, автори виділили тему печених та смажених борошняних виробів.

Результатом опрацювання та аналізу анкет є шостий випуск науково-популярного видання «Пиріжки. Млинці». На його сторінках прослідковується походження страв та етимологія їхніх назв, різновиди, способи приготування та місце смаколиків у повсякденному, святковому та обрядовому харчуванні.

Також у брошурі представлені дванадцять рецептів, записаних від респондентів з різних куточків Полтавщини. Серію «Традиційні полтавські страви» — «Борщі. Капусняки», «Юшки, супи», «Каші», «Хліб», «Вареники. Галушки», «Пиріжки. Млинці» можна переглянути на музейному сайті у PDF-форматі.

24 02 26 pyrogy