До Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського завітала Інна Білоконь – українська акторка, артистка Театру Андрія Данилка, відома за своєю роллю Інни Адольфівни – мами легендарної Вєрки Сердючки. За дорученням нашого земляка, народного артиста України, почесного громадянина Полтави Андрія Данилка, пані Інна передала до фондів Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського унікальний артефакт, що віддзеркалює творчий шлях всесвітньовідомого українського артиста. Мова про головний убір «Зірка» – емблематичний елемент реквізиту Андрія Данилка, який 2007 року в неповторному сяйливому образі Вєрки Сердючки посів ІІ місце на щорічному пісенному конкурсі «Євробачення», що відбувся в Гельсінкі.

Цей концертний стрій уже був представлений у музейному контексті. 2016 року із нагоди 60-ліття «Євробачення» у Стокгольмі, у Музеї гурту «ABBA», пройшла виставка «Good evening Europe!», на якій репрезентували найцінніші речі учасників конкурсу за всю його історію. Окрасою експозиції став концертний костюм Вєрки Сердючки, який ексклюзивно надав організаторам Андрій Данилко. За словами артиста, після «Євробачення» розпочався новий етап його творчості. А «блискучий» артистичний образ Вєрки Сердючки, якому цьогоріч виповнилося 30 літ, у світовому культурному процесі набув іншого сенсу.

Інні Білоконь засвідчила повагу Андрія Данилка до полтавських музейників та відзначила, що знаковий елемент концертного костюма стане окрасою нової експозиції, яку в Музеї створили до 30-ої річниці Незалежності України. Під час дружньої зустрічі відповідно до канонів музейної справи уклали акт передачі унікального предмета на постійне зберігання в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Документ підписали акторка Інна Білоконь, заступник директора з культурно-освітньої роботи Гліб Кудряшов та завідувачка сектору науково-дослідного відділу фондів Оксана Сулима. Завідувачка науково-дослідного експозиційного відділу новітньої історії Наталія Кузьменко ознайомила гостю з новою експозицією, частиною якої стане передана до музейного фонду «Зірка».

Гліб Кудряшов від імені колективу Музею подякував Інні Білоконь за візит та передав запрошення народному артистові України Андрієві Данилку відвідати Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського та взяти участь у презентації унікального музейного експоната.

Адміністрація Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського складає подяку за сприяння в реалізації музейного проєкту Андрієві Уреньову, музичному директорові продюсерської компанії «Mamamusic», та Олегові Писаренку, музикантові, педагогові, керівникові «Творчого центру Олега Писаренка».

Фото Сергія Харченка. Фото Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки – із відкритих джерел, використано як ілюстрацію до матеріалу.

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01

21 10 26 zirka01