2 грудня 2019 року у залі № 22 Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського в рамках підготовки відкриття виставки «Зневажений геноцид. Доля ромів у зоні німецької окупації України під час Другої світової війни, 1941-1944 рр.» відбувся методичний семінар для викладачів навчальних закладів Полтави по роботі з виставковими матеріалами.

Організатором і ведучим семінару виступив науковий співробітник Українського центру вивчення історії Голокосту Михайло Тяглий. Він провів теоретичні заняття на теми: «Геноцид ромів як загальноєвропейське явище та його расово-ідеологічне підґрунтя у нацистській Німеччині» та «Втілення політики геноциду в окупованій Україні: загальні риси та регіональні особливості».

Практичні заняття за матеріалами виставки були організовані тренером, експертом Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», ГО «Март», ГС «ОДПЛЧ» Андрієм Кінашем.

Також учасники семінару обговорили з головою ГО «Миргородські рома» Миколою Чернявським проблеми збереження пам’яті про геноцид ромів. Відбувся продуктивний обмін думками стосовно навчально-методичних прийомів роботи з документальними матеріалами, представленими на виставці, в учнівських колективах. Організатор заходу Михайло Тяглий розповів присутнім освітянам і музейникам про різні аспекти подальшої співпраці з УЦВІГ.

19 12 02 seminar romy01

19 12 02 seminar romy01

19 12 02 seminar romy01

19 12 02 seminar romy01