17 березня 2021 р. старшим науковим співробітником відділу природи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Оленою Халимон проведена віртуальна ботанічна мандрівка «Зеленим гаєм Лесі Українки», присвячена не лише ювілею письменниці, а й Міжнародному дню лісів. На масовий захід, який відбувся у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського, завітали студенти І курсу Полтавського державного аграрного університету.

Природа рідного краю була одним із чинників формування таланту Лесі Українки. В її творах згадуються понад 100 видів рослин, у тому числі майже 40 дерев. Це й аборигенні види з різних регіонів України: Волині, Полтавщини, Карпат, Криму, а також предстваники субтропічної та середземноморської флори.

Рядки з поезії Лесі Українки про дерева у виконанні студентів, майбутніх агрономів, вдало доповнювала розповідь Олени Халимон про особливості біології даних видів, декоративні форми, сорти, виведені селекціонерами та названі на честь знаної українки і героїв її творів.

 21 03 17 zelenym gaem02

 21 03 17 zelenym gaem02

 21 03 17 zelenym gaem02

 21 03 17 zelenym gaem02