Сьогодні вранці Полтавщину облетіла сумна звістка - відійшов у вічність Олександр Григорович Коросташов – Герой України, заслужений працівник сільського господарства, багатолітній голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Батьківщина» Котелевського району.

Він надзвичайно любив землю, її красу і щедрість, любив рідну Котелевщину. Найвищою несправедливістю є те, що життя Олександра Григоровича згасло тоді, коли земля пробуджується до нового засіву.

О.Г. Коросташов був давнім другом Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Музейні співробітники неодноразово мали можливість спілкуватися з Олександром Григоровичем, коли створювався музей СВК «Батьківщина» та коли музейна експедиція збирала матеріали для нової експозиції Полтавського краєзнавчого музею.

О.Г. Коросташов прагнув зберегти пам'ять про людей, які віддали своє життя роботі в сільському господарстві, та про минуле рідного краю. Кілька років тому він підтримав пам’ятко-охоронців у підготовці «Зводу пам’яток історії та культури України. Полтавська область: Котелевський район», навіть особисто возив їх по полях «Батьківщини» для обстеження курганів.

Співробітників музею завжди вражала надзвичайна людяність Олександра Григоровича та його любов до людей. Нині він дивиться на нас із музейних стендів.

Колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського щиро співчуває рідним, близьким та друзям О.Г. Коросташова і розділяє разом з ними біль непоправної втрати.

21 04 03 korostashov01

21 04 03 korostashov01

21 04 03 korostashov01

21 04 03 korostashov01