Ми продовжуємо наші віртуальні екскурсії дендропарком Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Затяжна весна внесла свої корективи у цвітіння рослин. У цьому році практично не цвіла ліщина деревовидна. Вона рясно плодоносила у минулому році, а у цьому - дерево відпочиває. На ділянці природної флори зараз квітують проліски сибірська та дволиста, фіалка запашна, зірочки малі, ряст ущільнений і анемона жовтецева. Вже майже місяць радує своїми жовтими квітами садова примула, до неї приєднався гусимець альпійський, який білим килимом прикрашає центральну рабатку. Сортові нарциси почали розкривати свої пелюстки.

21 04 28 dendropark00

21 04 28 dendropark00

21 04 28 dendropark00

21 04 28 dendropark00

Естафету цвітіння дендрофлори ще у середині квітня розпочав кизил, до нього наприкінці місяця приєдналася форзиція плакуча. Більшого тепла і сонячних днів з нетерпінням чекають мигдаль степовий, церцис канадський, магонія падуболиста та сортовий бузок, щоб порадувати буйним мереживом квітів. Хочемо повідомити, що нові екзоти, які поповнили нашу колекцію восени, добре перенесли зиму: вже почав розкривати бруньки ліріодендрон тюльпановий (тюльпанове дерево), а галезія каролінська (конвалієве дерево) навіть порадує цієї весни своїми першими запашними квітами.

21 04 28 dendropark00

21 04 28 dendropark00

21 04 28 dendropark00

Минулого року вперше у парку зацвіла магнолія Суланжа сорт ʼБіла вишуканаʼ. У цьому році на рослині сім квіткових бруньок. Зараз магнолія практично звільнилася від “теплих кожушків” - брунькових покривних лусок. Тож незабаром можна буде помилуватися її великими біло-рожевими квітами. 12 квітня співробітники музею взяли участь у благоустрої парку, в тому числі підготували місця для посадок нових екзотів. (Далі буде).

21 04 28 dendropark00