6 грудня 2019 року у залі №21 Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського пройшла презентація книги краєзнавця Володимира Пазинича «Історичні витоки походження українського народу та української нації».

 

До участі у заході були запрошені співробітники музею, полтавські краєзнавці, представники громадськості та ЗМІ.

Ведучий заходу Володимир Ільченко представив автора та розповів про основні віхи його біографії. За фахом В.І.Пазинич – інженер, науковець у галузі гірничовидобувної промисловості. Проте останніми роками захоплюється історією України, цікавиться походженням українського етносу, державотворчими процесами.

Автор розповів, які проблеми його цікавили найбільше, зупинився на історіографії питань розвитку української державності, пояснив структуру книги за її змістом.

Основну увагу В.Пазинич приділяє впливам різних етносів на формування українського народу, намагається дати свою версію походження ранньофеодальної держави Київська Русь, пропонує власні тлумачення деяких назв і термінів.

Знайомство з книгою і автором викликало жваве обговорення, адже чимало проблем, порушених краєзнавцем, є актуальними для нашого часу.

Володимир Пазинич відповів на запитання присутніх і подарував до бібліотеки Полтавського краєзнавчого музею примірник свого дослідження.

19 12 06 pazynych01

19 12 06 pazynych01

19 12 06 pazynych01

19 12 06 pazynych01

19 12 06 pazynych01