У переддень Дня захисника Вітчизни, 14 жовтня, у залі № 22 «Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського розгорнуто виставку «Проти Голіафа», підготовлену фахівцями Українського інституту національної пам’яті. Вона складається з дев’яти банерних плакатів, що розповідають про жінок і чоловіків з УПА, які кинули виклик двом тоталітарним режимам.

Презентовані матеріали подані за принципом персоналій. Зокрема йдеться про Степану Бандеру, який не зламався в нацистському концтаборі і не відкликав Акт відновлення Української Держави; Романа Шухевича – очільника УПА в найбільших її зіткненнях з радянським режимом; Василя Галасу, що пропагував ідеї «Великого рейду» в Західну Європу, щоб пробити залізну інформаційну завісу; Євгена Грицяка – одного із лідерів Норильського повстання, яке пришвидшило кінець ГУЛАГу; Катерину Зарицьку, організаторку Українського Червоного Хреста та інших діячів.

«Завдяки їм на мапі світу зараз є вільна Україна», — такий підсумовують боротьбу УПА та підпілля ОУН автори проекту «Проти Голіафа». Виставка розрахована на широке коло відвідувачів і буде експонуватися протягом місяця.

 

20 10 13 proty goliafa0120 10 13 proty goliafa01