Традиційна українська кухня – це величезний пласт культури, що формувався упродовж століть, збагачувався і видозмінювався на тлі історичних подій. Тому постійна увага дослідників, прикута до теми автентичного харчування, його ґенези, є абсолютно закономірною.
Автори п’ятої науково-популярної брошури із серії «Музейна корчма. Традиційні полтавські страви» (виходять друком у харківському видавництві «Майдан») продовжують аналізувати анкети мешканців Полтавщини про побутування і приготування страв народної української кухні в родинах респондентів.

23 02 07 stravyТрадиційна українська кухня – це величезний пласт культури, що формувався упродовж століть, збагачувався і видозмінювався на тлі історичних подій. Тому постійна увага дослідників, прикута до теми автентичного харчування, його ґенези, є абсолютно закономірною.
Автори п’ятої науково-популярної брошури із серії «Музейна корчма. Традиційні полтавські страви» (виходять друком у харківському видавництві «Майдан») продовжують аналізувати анкети мешканців Полтавщини про побутування і приготування страв народної української кухні в родинах респондентів.
Цього разу темою нашого дослідження є варені вироби з борошна. Вареники – одна з найулюбленіших страв в Україні та найвідоміших у світі. Це традиційний святковий наїдок на відміну від щоденних, не менш смачних галушок. Вареники були обов’язковими на столі під час важливих подій. Про походження страв, та їхніх назв, різновиди потрібного тіста та начинок, традиції використання в обрядах йдеться у даній брошурі. Також автори намагаються виявити зміни, що відбулися у рецептурі в процесі виготовлення та споживання борошняних виробів на території Полтавщини в останні десятиліття.
Брошура містить 12 рецептів різновидів страв, записаних від респондентів з різних куточків Полтавщини.

23 02 07 stravy