#300роківгригоріюсковороді

Для Полтавщини ця подія в культурному календарі є особливою. Адже мова не лише про земляка, а й Людину, що залишила вічну сокровенну мудрість, як здобути щастя у бурхливому неспокійному світі. Тож заплановані заходи обіцяють бути цікавими, а головне актуальними.
Так, перший у році Сковороди вже відбувся, 2 лютого. Авторський колектив ГО "Аматорський театр "Малафея" представив пізнавальний фільм "Мандрівний філософ". У ньому Григорія Савича зображено як аскета, який дарував мудрість кожному, хто цього потребував - селянину, священнику, поміщику, просто Людині. Розглянуті також основні поняття  філософської концепції. Та чи був він аскетом, мандрівним філософом, проповідником чи звичайним диваком...? Спробували розібратися і в цих характеристиках, а також в актуальності ідей Григорія Савича для сучасного постмодерного суспільства під час виступу Олесі Васецької (співробітника Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського). І на завершення заходу дитяча група театру "Малафея" подарувала всім присутнім неймовірні емоції під час презентації відомих байок філософа: "Годинникові колеса", "Орел і сорока", "Ворон і чиж", "Чиж і щиглик", "Дві курки".
Розуміння сродності, індивідуальності кожного серед нас оприявнилися так безпосередньо і в усій силі завдяки маленьким серцям! Тож перефразовуючи нашого героя: "Спасибі Сковороді за те, що потрібне зробив легким, а важке непотрібним".

Автор фото – Юрій Репало.

22 02 02 skovoroda01

22 02 02 skovoroda01

22 02 02 skovoroda01

22 02 02 skovoroda01

22 02 02 skovoroda01

22 02 02 skovoroda01